Päiväreissu Genevestä Lyoniin

Näin se aika kuluu. Viimeistä viikkoa vietellään Genevessä.

Eilen vietin päivääni keskustassa parin kaverin kanssa. Käytiin yliopistolla mutka, kierreltiin eri liikkeitä ja kahviloitiin! Illasta käytiin parissa baarissa, syötiin makoisaa pitaleipä-ruokaa ja vaan juteltiin kaikesta. Oli ihan tosi kivaa! Ikävähän tässä mahtaa tulla.. Tytöt ootteli mun seurana bussia sitten yöllä ja oli vähän outo tilanne kyllä, kun ruvettiin miettimään, että millon nähään seuraavan kerran. Jaa-a. Never know! Toivottavasti nähdään pian. Tai ylipäänsä, toivottavasti nähdään!

Viime viikolla mää vähän pakkailin, kiertelin Geneveä, kävin uimassa ja otin jopa vähän aurinkoakin! Kovin paljon ei oikiasti oo ehtiny ottaa aurinkoa täällä! Tai ei oo malttanu vaan olla paikoillaan. Mutta Lignonilla on kiva vaan pötkötelläkki! Ja sitte pulahtaa uimaan välillä.

Viikonloppuna lähettiin ex tempore-päiväreissulle Lyoniin! Kannatti kyllä! Lauantai-aamuna herättiin jo joskus kuuden aikoihin ja lähettiin juna-asemalle. Luultiin meidän lippuja vähän halvemmiks, kun ne todellisuudessa olikaan, mutta päätettiin silti lähteä matkaan. Eestakasin matka maksoi yheltä henkilöltä n. 50e! Eli siis ei paljoakaan.

Juna oli ihan täynnä! Mä nukuin taas koko parin tunnin matkan. Jotenkin junassa matkustaessa alkaa aina nukuttamaan! Lyonissa jäätiin päätepysäkille (Perrache) ja käytiin heti ostamassa paluuliput. Samalla saatiin Lyonin kartta ja vähän infoa, mihin kannattaa mennä. No, Lyon oli aivan tosi helppo kaupunki. Perrachen asemalta piti vaan kävellä suoraa tietä kymmenisen minuuttia, niin oltiinki jo kauppakadulla. Ja sitä me etsittiinkin, joten kaikki meni tosi iisisti! Kivaa vaihtelua tämmönen, kun ei tarvinnut edes julkisia käyttää.

Ei jaksettu mitenkään kunnolla lähteä kiertämään nähtävyyksiä, joten katottiin vaan kartasta muutama isompi kohde ja vilkaistiin ne, jos sattui tulemaan vastaan. Lähinnä haluttiin vaan hengailla ja viettää kiva, rento viikonloppu Lyonissa! Kierreltiin vähän pieniä putiikkeja kauppakadulla, käveltiin joenvartta pitkin, tutkittiin vanhoja kirjoja kirjatorilla ja pidettiin monta kahvitaukoa! Tämä oli oikeastaan eka kerta, kun ostin jotain ihan kunnolla. Löysin Lyonista mm. uuden takin Suomen syksyä varten, yhen paidan Zarasta, korviksia, pari jääkaappimagneettia, tuliaisiakin.

Yksi juttu, mihin oon rakastunut etenkin Ranskassa on kaiken maailman leipomot! Mitä pienempi, sitä söpömpi! Ja niistä saa niin hyviä patonkeja, croissantteja jne. Nyt kyllä alkaa jo vähän tulla tuo voitaikina ulos korvista, mutta kyllä ne välillä aina maistuu tosi tosi hyviltäki!

Jos pitäis valita, kummassa kaupungissa asuisin mielummin, Lyonissa vai Pariisissa, niin valitsisin kyllä Lyonin. Ihan tuon yhen päivän perusteella. Oli paljon rauhallisempi ja tyynempi paikka – toki huomattavasti pienempikin! Vaikka mä kyllä tykkään, kun on vilinää ja ihmisiä, mutta Pariisi tuntui jotenkin enemmän turistikaupungilta ja semmoiselta sotkuselta. Lyonissa oli paljon Pariisin hyviä puolia, mutta jotenkin se oli siistempi, eikä niin stressipesäke! Pariisi vois olla ihana viikonloppujen viettoon ja lomailuun, mutta en varmaan jaksais sitä metron oottamista sun muuta kovin kauaa. Lyonissakin on metro, mutta paljon, paljon pienemmässä mittakaavassa.

Käytiin puolessa välissä päivää ravintolassa syömässä. Mää tilasin taas tutun Skandinaavisen salaatin (!) ja Antti otti pitsan.

Ei ollu kyllä lähellekään niin hyvää salaattia kuin se Nizzan salaatti (Salade Nicoise). Mutta oli kiva syyä lohta pitkästä aikaa! Jälkkäriks otin omenapiirakkaa ja sorbettia. Nam!

Ai niin! Antti kävi kans parturissa tuolla! Se oli aikas hauskaa, kun työntekijät ei puhunu englantia ja munkaan sanavarasto ei ihan riittäny selittämään kaikkea. No, saatiin kuitenkin varattua aika ja sitten vaan näytettiin kuvaa, että tämmönen ”Mersii”. Ja hyvä tuli! 🙂 Miesten hiustenleikkuu oli 19e ja naisten tais olla jotain 35e tienoilla. Aikalailla Suomen hintoja siis!

Käytiin ennen lähtöä vielä kauppakeskuksessa ja syötiin euron letut! Ostettiin kans vähän ruokaa kotiin, että pärjätään tää loppuviikko. Kotimatka meni kivasti, kun junaki oli paljon tyhjempi kuin tullessa! Joskus puolenyön aikoihin taidettiin olla kotona. Väsytti ihan hulluna, mutta oli kyllä huippu päiväreissu Lyoniin!

Tänään on siis keskiviikko. Pitäis siivota tää kämppä tänään. Huomenna ollaan viimeistä päivää Genevessä. Ylihuomenna lähetään! Jaiks. Muistaakohan mua sielä Suomessa enää kukaan? Ei tää kolme kuukautta oo tuntunu pitkältä ajalta täällä, mutta kun ajattelee, että millon on nähny kavereita ja perhettä viimeksi, niin siitä on kyllä aikaa! Vaikka täällä on ollu aivan parasta ja tulee hirveä ikävä tätä paikkaa, niin kyllä mä kaipaan Suomeaki. Ja ei se syksyinen sää haittaa kyllä yhtään! Ihana kääriytyä villapaitaan ja pipoon ja nuuskia raikasta ilmaa! Vois mennä merenrantaan jonakin päivänä lenkille. Ja käydä ruokakaupasta hakemassa vihanneksia ja hedelmiä ja lakritsia ja ruisleipää ja euron kirsikkatomaatti-rasian ja kipittää herkkuserkun tykö kattomaan Sinkkuelämää. Jep, on se kuitenkin aika huippua tulla takas Suomen kotiin! 🙂


Jätä kommentti