Lumoava Luxemburg

Hyvää huomenta Luxemburgista!

EYOY7689
Matkaväsymystä havaittavissa.

Takana kanavien ihmettelyä Amsterdamissa, sarjakuvien metsästystä Brysselissä ja maisemien ihailua bussimatkoilla. Seuraavaksi vuorossa Luxemburg, josta kummallakaan meistä ei ollut juuri minkäänlaisia ennakkotietoja. Onneksi matkaoppaat ja -blogit avasivat vähän jo kaupunkia etukäteen, mutta täytyy sanoa, että joskus on ihan kiva vaan sukeltaa tutkimusmatkalle ilman turhan tarkkoja etukäteistietoja!

IMG_8803IABR4732

Saavuttiin bussilla Brysselistä Luxemburgiin keskiviikkoiltana. Bussi oli tuttuun tapaan tunnin verran myöhässä ja ilta alkoi jo hämärtää. Onneksi meidän hotelli sijaitsi aivan vanhankaupungin liepeillä, Kansallisteatterin vieressä. Se osoittautuikin erinomaiseksi sijainniksi, sillä hotellilta oli tosi helppo tehdä kävelyreissu vanhaankaupunkiin. Julkista liikennettä ei tarvinnut käyttää kuin mukavuussyistä juna-asemalta hotellille ja takaisin matkatavaroiden kanssa matkatessa. Kaikki oli tosi lähellä ja välimatkat ihanan lyhyitä!

IMG_8851

Aamupalat nautittuamme kävelimme Alzette-joen vartta pitkin hitaasti kohti Grundin aluetta. Joki kulkee peräti 73 kilometriä Luxemburgin ja Ranskan alueilla, ja aurinkoisena päivänä oli ihana nautiskella solisevasta vedestä ja joen varrella kasvavien kukkien tuoksusta.

IMG_8815

IMG_8875
Grund.

Kaupungin korkeusvaihtelut yllättivät! Kunnon jalkatreeniä siis tiedossa! Myös hisseillä pääsi näppärästi ylös alas joenvarteen, jos jalkapatikointi ei innosta.

IMG_8790

Luxemburgin muurit olivat ehkä mieleenpainuvin nähtävyys kaupungissa. Paikalliset näyttivät tekevän tehokasta mäkitreeniä raunioiden portailla ja itsekin huomasin kaipaavani kunnon hikoilua monen päivän bussi-istuskelun jälkeen! Onneksi portaita kivutessa sai vähän hikeäkin pintaan.

IMG_8859
Luxemburgin muureja.

IMG_8928

Aurinko paistoi lämpimästi ja lämpötila kohosi varmasti yli 20 asteen. T-paidassa pärjäsi erinomaisesti koko päivän!

IMG_8954

Luxemburgin vanhakaupunki oli tosi pieni ja helposti kierretty. Käytiin muutamissa vaatekaupoissa ajankuluksi ja löysinkin hupparin, valkoisen t-paidan ja ihanat mustat culottesit, joita olin etsinyt jo pitkään!

IMG_8862

Sitten olikin jo aika lähteä junalla takaisin Amsterdamiin. Matkaeväiksi haimme paikallisia leipomotuotteita, hedelmiä ja muuta helppoa junasyömistä. Junamatka Luxemburgista Brysseliin sujui ongelmitta Intercitylla; juna tuli ajoissa ja saapui määränpäähänsä aikataulussa. Kuitenkin Brysselissä selvisi heti, että Thalysin jatkojuna Amsterdamiin tulisi olemaan vähintään tunnin myöhässä. Loppujen lopuksi olimme lähes pari tuntia myöhässä aikataulusta.

FIIS1424

Amsterdamissa vietimme vielä yhden yön ja pitkäperjantaina suuntasimmekin jo Suomeen. Viisi päivää Benelux-maissa ja loppufiilikset ovat ehdottoman tyytyväiset! Ehkä muutama lisäpäivä ei olisi ollut pahitteeksi, sillä esimerkiksi Amsterdamista jäi monia juttuja vielä kokematta. Myös Brysselissä olisin mieluusti viettänyt yhden lisäpäivän. Kuitenkin tällaisella reissulla sai kivan raapaisun Beneluxista, ja maata pitkin matkustaminen oli ihanan rentouttavaa ja rauhoittavaa!

IMG_8978

Benelux-maissa yllätti ehkä eniten maiden erilaisuus ja kaupunkien aivan omanlaiset tunnelmat. Jotenkin olin ajatellut, että yhtäläisyyksiä olisi löytynyt enemmän, mutta kaikilla kaupungeilla oli aivan omanlainen fiilis ja katukuva! Suosittelen ehdottomasti vierailemaan kaikissa näissä kaupungeissa – myös Luxemburgissa, vaikka se niin pieni onkin.

IMG_8901

Jos kaipaat lisävinkkejä lippujen ostamiseen tai vaikkapa majoituksiin liittyen, muhun voi lähestyä sähköpostilla matkakuu@gmail.com tai Instagramin kautta @matkakuu.

Terkuin,

Hanna

Lisää matkakuvia ja fiilistelyjä löydät Instagramista @matkakuu!

 

 


2 thoughts on “Lumoava Luxemburg

  1. En tiedä miltä olen oikein kuvitellut Luxemburgin näyttävän mutta en ainakaan tältä! Jotenkin todella viehättävän ja kodikkaan näköistä. Pitää ehdottomasti laittaa tämä travelling bucket listille! 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti